Al Gironès llegim!

Programa d’activitats de Fornells de la Selva.

Diumenge 18 de febrer a les 5 de la tarda al Centre Social: Taller de manga: crea el teu chibi:

El còmic i la novel·la gràfica, utilitzen recursos propis de la literatura i el seu format afavoreix l’hàbit de la lectura a nens i joves que ho perceben com a una afició fàcil i entretinguda. A més, és inqüestionable la influència de la cultura japonesa en el còmic i l’entreteniment per a joves. Per aquest motiu es proposa un taller de creació chibi, en la cultura otaku és el dibuix d’un nen o nadó, i ho farem de la mà de professionals de l’acadèmia de còmic El Taller del Barri. 

Divendres 23 de febrer a 2/4 de 6 a la Biblioteca: Biblio… què? Amb Pepa Contes

La biblioteca és un espai de possibilitats infinites. Cada llibre és una finestra al món, una nova oportunitat per créixer, aprendre, conèixer, viure, imaginar, viatjar. Aquests contes tenen com a personatge o com a escenari la biblioteca, on s’esdevenen situacions insòlites. M’hi voleu acompanyar?

Divendres 1 de març a les 7 de la tarda a la biblioteca: Presentació del llibre de Mateu Ciurana “Ava al paradís”

L’autor, a més de presentar la seva última novel·la, relatarà alguns capítols de l’anecdotari del rodatge de la pel·lícula Pandora i l’holandès errant, rodada a Tossa de Mar el 1950, i il·lustrarà la presentació amb fragments de la pel·lícula. La novel·la, Ava al paradís, parteix de la notícia d’un diari que ens endinsarà en el passat d’Ava Gardner a la Costa Brava enllaçat amb el món de la pagesia de Girona. Ficció i no ficció es barregen en un bonic exercici literari.

Divendres 15 de març a les 7 de la tarda al teatre de la Sitja: Presentació de La Salamandra, amb el duet l’Arannà

La Salamandra és un espectacle en què literatura i música van de la mà i que fusiona la música electrònica, pop i clàssica. El concert ressegueix diversos textos de la literatura catalana i troba l’eix vertebrador en la figura de Mercè Rodoreda. El duet musical L’Arannà, format per Anna Sala i Lara Magrinyà, vol submergir el públic en un estat de connexió íntima i directa, com quan llegim.

Divendres 5 d’abril a 2/4 de 6 de la tarda a la biblioteca: Contes amagats amb Olga Cercós

Es tracta d’una activitat familiar de foment de la lectura en un espai interior. La conductora porta una maleta farcida de contes que es comparteixen amb les famílies assistents. Després d’una estona d’exploració i lectura compartida de les històries, l’activitat canvia de dinàmica i descobrim quin és el punt d’unió d’aquells contes. * Recomanat a partir de 3 anys.